Dostawca energooszczędnych rozwiązań chłodniczych od 2004 roku.                                                                                                                                                   

Język
Blogspot

Co jest nie tak z Ice Machine, która nie robi lodu?

Lipiec 16, 2020


 Dlaczego kostkarka do lodu nie wytwarza lodu? istnieją 3 przyczyny zewnętrzne:


1. Co powinienem zrobić, jeśli maszyna do lodu ma złe odprowadzanie ciepła?


Odpowiedź: Otwórz pokrywę maszyny do lodu i sprawdź, czy na radiatorze znajduje się kurz wpływający na przepływ powietrza lub inne ciała obce blokujące radiator, a następnie po prostu go wyjmij.


2. Co powinienem zrobić, jeśli kostkarka do lodu nie ma wody?


Odpowiedź: Pompa wodna kostkarki do lodu musi być zepsuta. Po prostu to napraw. Pompę wodną należy czyścić regularnie co 2 miesiące. Jeśli jest dobrze chroniony, wygrywa'łatwo się łamią.


3. Co powinienem zrobić, jeśli czas wytwarzania lodu zwolnił?


Odpowiedź: Jest to bardzo proste, ponieważ czynnik chłodniczy z maszyny do lodu zniknął, po prostu dodaj czynnik chłodniczy.


news-CBFI-img

Trzewny problem z rdzeniem maszyny do lodu, który nie wytwarza lodu.


1. Co powinienem zrobić, jeśli sprężarka pracuje z przerwami bez lodu?


Odpowiedź: Napięcie jest za niskie, sprawdź zasilanie, punkt styku nie jest dobry i włącz zabezpieczenie ciśnieniowe systemu.


2. Jak zmniejszyła się produkcja lodu?


Odpowiedź: Jeżeli kapilara lub zawór rozprężny wytwornicy lodu jest zablokowany, będzie ona zwalniać! Poziom wody w układzie jest zbyt wysoki, występuje niewielkie zatkanie lodem, układ skraplania jest zablokowany, czynnik chłodniczy jest niewystarczający lub wycieka, a parownik jest zbyt brudny. To są powody, dla których mechanizm wytwarzania lodu jest powolny i dobrze jest oczyścić zablokowane miejsce.


3. Co powinienem zrobić, jeśli mokry lód borneol nie jest twardy?


Odpowiedź: Jeśli dopływ wody do kostkarki do lodu'Jeśli w tacce rozprowadzającej wodę jest za dużo i zostanie dodany czynnik chłodniczy, powyższe zjawisko wystąpi z powodu niewystarczającego napięcia. Dodaj odpowiednią ilość wody i układu chłodniczego i wyłącz napięcie przepłukiwania. Ten problem jest stosunkowo łatwy do rozwiązania.


4. Co powinienem zrobić, jeśli maszyna pracuje, ale nie ma lodu?


Odpowiedź: W tacce ociekowej nie ma wody, dodaj wodę, a następnie serce maszyny do lodu jest zablokowane. Znajdź fachowca, który to naprawi.


5. Co powinienem zrobić, jeśli maszyna do lodu przecieka?


Odpowiedź: Don't dostarczać zbyt dużo wody do tacy na wodę zaworu wlotowego. Konieczne jest sprawdzenie rury wodnej pod kątem uszkodzeń. Jeśli rura wodna jest zepsuta, po prostu wymień ją na nową. Sprawdź, czy zawór pływakowy poziomu wody nie jest uszkodzony, zdebuguj go i napraw.


6. Co powinienem zrobić, jeśli hałas maszyny do lodu jest zbyt głośny?


Odpowiedź: Ponieważ wentylator jest używany przez długi czas, zużywa się i wydaje głośny dźwięk, gdy się starzeje. Po prostu wymień go na nowy.


7. Co mam zrobić, jeśli zgłoszę awarię systemu, gdy kostkarka jest włączona?


Odpowiedź: problemy z kolejnością faz, awarie systemu zasilania, awarie tablicy kontrolnej, znajdź powiązany personel i personel techniczny do debugowania.


Podstawowe informacje
  • Rok założenia
    --
  • Rodzaj działalności
    --
  • Kraj / region.
    --
  • Główny przemysł
    --
  • Główne Produkty
    --
  • Osoba prawna przedsiębiorstwa
    --
  • Razem Pracowników
    --
  • Roczna wartość wyjściowa
    --
  • Rynek eksportu
    --
  • Współpracowani klienci
    --

Zalecana

Wyślij zapytanie

Wyślij zapytanie

Wybierz inny język
العربية
English
Español
français
Polski
Português
русский
Türkçe
Aktualny język:Polski